Ακολουθήστε μας

How To Make 7 Strand Braid

Η Γνώμη σας Μετράει

Πως σας φαίνεται το blog?

Αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

Ψαλίδα στα Μαλλιά

Ψαλίδα μαλλιών και πως να αποτρέψετε την δημιουργία του

Ψαλίδα μαλλιών και πως να αποτρέψετε την δημιουργία του

Η ψαλίδα μαλλιών είναι η κάθε τρίχα που περιβάλλεται από μια επιφάνεια η οποία ονομάζεται κεράτινη στοιβάδα,  που προστατεύει τον εσωτερικό φλοιό της από τις φθορές. Η υψηλή θερμότητα, το styling, η υπερβολική τριβή, αλλά ακόμη και οι φυσικές καιρικές συνθήκες, ενδέχεται να καταστρέψουν αυτήν την επιφάνεια της τρίχας και να μειώσουν τις προστατευτικές της ιδιότητες, προκαλώντας φθορές  και τη λεγόμενη ψαλίδα μαλλιών.

Οι άκρες των μαλλιών είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, ιδίως αν χρησιμοποιούνται λάθος τεχνικές από ανεκπαίδευτους ανθρώπους! Το αποτέλεσμα είναι τα μαλλιά να φαίνονται γερασμένα , θαμπά, άτονα με σπασμένες άκρες.

Καταπολέμηση της ψαλίδας : 

Οι ειδικές θεραπείες και τα προϊόντα για την ψαλίδα μαλλιών περιέχουν συνήθως έλαιο σιλικόνης το οποίο δε θεραπεύει, αλλά  την αποτρέπει,  γιατί καλύπτει τα μαλλιά σαν μεμβράνη. Το αποτέλεσμα είναι τα μαλλιά να φαίνονται πιο υγιή και όχι τόσο ταλαιπωρημένα. Σημειώστε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τη θεραπεία για την  ψαλίδα μαλλιών μετά από κάθε λούσιμο. Είναι καλύτερο να τη χρησιμοποιείτε κάθε δύο με τρία λουσίματα. Η μεμβράνη που σχηματίζει η θεραπεία  αντέχει για μερικά λουσίματα. Προσθέτοντας περισσότερο προϊόν μπορεί να «βαρύνετε»   τα μαλλιά σας.

Οι μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο της περιποίησης των μαλλιών όπως η Kerastase η L’oreal Professionnel,  είναι οι εγγυητές της υγείας και ομορφιάς των μαλλιών σας!

Μια θεραπεία κερατίνης σε ένα κομμωτήριο υπόσχεται 2-3 μήνες χωρίς ψαλίδα μαλλιών και φριζάρισμα. Στις θεραπείες κερατίνης οι κομμωτές χρησιμοποιούν τη θερμότητα και ειδικά προϊόντα  για να λειάνουν τις τρίχες. Το αποτέλεσμα είναι μαλλιά που φαίνονται πιο υγιή , πιο απαλά και ακόμα πιο λαμπερά!

Ψαλίδα μαλλιών και πως να αποτρέψετε την δημιουργία του

Κόψτε τα μαλλιά σας για να μειώσετε την ψαλίδα στα μαλλιά σας: 

Εμπιστευτείτε τον κομμωτή σας για να καταπολεμήσετε την  ψαλίδα μαλλιών μεσοπρόθεσμα και μη φοβάστε να τα κουρεύετε  κάθε έξι με οχτώ εβδομάδες, αφού μακραίνουν περίπου 1 με 3 εκατοστά το μήνα. Χάρη στο συχνό «καθάρισμα», θα έχετε πιο πλούσια και κυρίως πιο υγιή μαλλιά. Οι σπασμένες άκρες δεν αφήνουν και το υπόλοιπο στέλεχος της τρίχας να μεγαλώσει σωστά και στην ουσία στερήστε μήκος!

Πολλοί κομμωτές κουρεύουν με θερμοηλεκτρικό ψαλίδι. Η μέθοδος αυτή προστατεύει τις άκρες των μαλλιών, αλλά έχει αποτέλεσμα μόνο αν εφαρμόζεται τακτικά. Οι ειδικοί στη φροντίδα μαλλιών μπορούν να εφαρμόσουν τεχνικές φιλαρίσματος που κρύβουν την ψαλίδα κάτω από τα υπόλοιπα μαλλιά!

Χρήση των κατάλληλων προϊόντων για την αντιμετώπιση της ψαλίδας μαλλιών.

Τα σαμπουάν για ταλαιπωρημένα μαλλιά  και οι εξιδεικευμένες θεραπείες τόσο στο κομμωτήριο όσο και στη συνέχεια στο σπίτι ,  προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά στα μαλλιά. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς και δοκιμάστε Kerastase Therapiste, τις σειρές προϊόντων Loreal absolut repair.

Έτσι, η ψαλίδα μαλλιών περιορίζετε  τουλάχιστον μέχρι το επόμενο λούσιμο.

Ένα ειδικό σαμπουάν θα βοηθήσει αν η ψαλίδα είναι το μόνο πρόβλημα. Ανακατέψτε το σαμπουάν με ίση ποσότητα νερού πριν το απλώσετε μόνο στο κάτω μέρος των ξηρών μαλλιών. Κάντε σαπουνάδα με λίγο νερό και στη συνέχεια, ξεβγάλετε. Το σαμπουάν στο ξέβγαλμα θα «ηρεμήσει» επαρκώς τις άκρες των μαλλιών σε συνδυασμό βέβαια με την κατάλληλη μάσκα για να κλειδώσετε το αποτέλεσμα!

Ψαλίδα μαλλιών και πως να αποτρέψετε την δημιουργία του

Εργαλεία για να αποφύγετε την ψαλίδα μαλλιών.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ψαλίδας μαλλιών τακτικά, χρειάζεστε οπωσδήποτε εργαλεία υψηλής ποιότητας. Μη διανοηθείτε να χρησιμοποιήσετε φτηνές χτένες με σκληρά δόντια. . Αποφύγετε επίσης τις χτένες ή τις βούρτσες κρεπαρίσματος, οι οποίες είναι πολύ σκληρές για τα μαλλιά σας.

Αν είναι δυνατό, μη χρησιμοποιείτε καθόλου πιστολάκι ή σίδερο ισιώματος για κάποιο διάστημα. Η χρήση αυτών των εργαλείων  θα ξηράνει τα μαλλιά σας και θα συμβάλει στη δημιουργία ψαλίδας. Ωστόσο αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε , να απλώνετε κρέμα ισιώματος ή προστατευτικό στα μήκη και τις άκρες όπως το  Steam Pod Smoothing Cream η Tenivita milk of argan

Προτιμήστε επαγγελματικά εργαλεία! Mη κολλάτε κάθετα το πιστολάκι στα μαλλιά, αλλά ο αέρας του να φεύγει  αρκετά στο πλάι . Γρήγορα «περάσματα» και όχι υψηλές θερμοκρασίες στα σίδερα λείανσης.

Tips για να αποφύγετε την ψαλίδα μαλλιών.

Πρέπει να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας προσεκτικά, ειδικά όταν είναι βρεγμένα. Μην τα ξεμπερδέψετε όσο είναι βρεγμένα και σκουπίστε τα απαλά πιέζοντας μια πετσέτα πάνω τους και μην τα τρίβετε με δύναμη. Ξεκινήστε από τις άκρες και μετά ρίζες και μήκη!

Για τα σγουρά μαλλιά με ψαλίδα είναι καλό να χρησιμοποιείτε θεραπείες με ελαφριά έλαια υψηλής ποιότητας, όπως έλαιο από γλυκό αμύγδαλο, έλαιο τζοτζόμπα, έλαιο μακαντέμια ή έλαιο αργκάν. Μπορείτε να δοκιμάσετε Elixir Ultime, Schwarzkopf Oil miracle, Mythic oil , morocccanoil oil treatment   Saryna Key Damage Repair Pure African Shea Oil. Μη χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο, γιατί είναι σχετικά «βαρύ». Τρίψτε απλώς μερικές σταγόνες ελαίου στα δάχτυλά σας και απλώστε το κάνοντας απαλό μασάζ στις άκρες των μαλλιών!

Αποφεύγετε  να πιάνετε και να πειράζετε  συνέχεια τις άκρες των μαλλιών όπως επίσης να τα μαζεύετε με σφιχτή αλογοουρά ή κοτσιδάκια.

Τελευταίο και εξίσου σημαντικό tip: Μη χρησιμοποιείτε μόνες σας αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα super market! Πολύ παραπάνω αν πρόκειται για βαφές ή προϊόντα ξανοίγματος.

Ψαλίδα μαλλιών και πως να αποτρέψετε την δημιουργία του

 

Tags

You may also like...

0 thoughts on “Ψαλίδα στα Μαλλιά”

Leave a Reply

Ο Καιρός

Δείτε τα προϊόντα της Moroccanoil εδώ

Hair Tribal Star