Ακολουθήστε μας

How To Make 7 Strand Braid

Η Γνώμη σας Μετράει

Πως σας φαίνεται το blog?

Αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

Η ψυχολογία των μαλλιών

Η ψυχολογία των μαλλιών

Το άγχος και η στενοχώρια δεν βλάπτει μόνο την ψυχική ισορροπία, δεν καθρεφτίζεται μόνο στο βλέμμα και στο πρόσωπο μας, αλλά και στην Ψυχολογία των μαλλιών

Η Ψυχολογία των μαλλιών

Μαλλιά θαμπά, χωρίς νεύρο, μαλλιά που πέφτουν, πολλές φορές είναι ένδειξη κακής ψυχικής και σωματικής υγείας.

Έτσι αρχίζουν τα μαλλιά και διαμαρτύρονται γίνονται θαµπά και οι αντοχές αρχίζουν να παίρνουν την κατιούσα, τότε καταφεύγουμε στις βιταμίνες µε µορφή χαπιών και στα τονωτικά.

Η ψυχολογία των μαλλιών

Ακόμα και η πιτυρίδα οφείλεται συχνά τόσο στο στρες όσο και στην κούραση. Η κακή μας διάθεση είναι πιθανό να προκαλέσει τριχόπτωση.

Ένα απαλό μασάζ στο κεφάλι δεν θα χαλαρώσει μόνο εσάς τούς ίδιους, αλλά είναι πολύ ευεργετικό και για τα μαλλιά σας.

Οι αλλαγές με τα μαλλιά μας και οι επιλογές που κάνουμε, δεν είναι επιπόλαιες και επιφανειακές, αλλά πηγάζουν από το βαθύτερο «εγώ» μας.

Ο εαυτός μας και τα μαλλιά μας, διάγουν βίους παράλληλους.

Οι διακυμάνσεις στον ένα βίο -ηθελημένα ή αθέλητα- είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις διακυμάνσεις του άλλου, ενώ ταυτόχρονα επηρεαζόμαστε και από τον ιδιαίτερο συμβολισμό και τη μυθολογία που σχετίζεται με το χρώμα,  το μήκος και το είδος -σγουρά ή ίσια- των μαλλιών.

Oι αλλαγές στα μαλλιά, ή αντίθετα η άρνηση όποιας αλλαγής, μπορεί να σχετίζεται και με την ανάγκη προσαρμογής ή επιβολής σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον επαγγελματικό ή κοινωνικό.

Η έντονη επιθυμία  να αποκτήσουμε ένα κυριολεκτικά καινούριο κεφάλι, σηματοδοτεί συχνά την ανάγκη μας να αρχίσουμε μια καινούρια ζωή, με καινούρια …μυαλά και μαλλιά… και για ν’ ανεβάσουμε την αυτοπεποίθησή μας κ το κέφι μας…

Εννοείται βέβαια, ότι όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονται κατά 90% ασυνείδητα».

Η ψυχολογία των μαλλιών

 


Tags

You may also like...

0 thoughts on “Η ψυχολογία των μαλλιών”

Leave a Reply

Ο Καιρός

Δείτε τα προϊόντα της Moroccanoil εδώ

Hair Tribal Star