Ακολουθήστε μας

How To Make 7 Strand Braid

Η Γνώμη σας Μετράει

Πως σας φαίνεται το blog?

Αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

Αιτίες τριχόπτωσης

 Παράγοντες και προβλήματα τριχόπτωσης

Ποιό είναι το αίτιο της τριχόπτωσης;

Δεν υπάρχει ΕΝΑ αίτιο για την Τριχόπτωση. Είναι δυνατόν να οφείλεται σε μια εντελώς περιστασιακή και άνευ σημασίας συνήθως κατάσταση, όπως είναι ο υψηλός πυρετός μετά απο μια μόλυνση, ή να είναι άγνωστης αιτιολογίας όπως η ανδρογεννετική αλωπεκία ή ακόμη να υποκρύπτεται μια σοβαρή ορμονική διαταραχή,  που απλά εκδηλώνεται με αυτόν τον τρόπο.

Αλλες αίτίες είναι οι εξής:

ΑΙΤΙΕΣ ΠΤΩΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
1. Αναιμία
2. Ορμονικά προβλήματα
3. Λανθασμένη δίαιτα
4. Ανχος
5. Χορτοφαγία
6. Κατάπτωση ηθική-στρες
7. Λήψη φαρμάκων
8. Κληρονομικότητα
9. Συνθήκες εργασίας

Κάθε τρίχα έχει στη ρίζα της ορμονικούς δέκτες………

Μέσω αυτών οι ορμόνες που προσκολλώνται εκεί καθορίζουν τη ζωή της τρίχας. Προσέχετε διαίτερα τη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά αν έχετε μείωση σιδήρου και βιταμινών. Ρωτήστε τον γυναικολόγο σας να σας δώσει ειδικά σκευάσματα που αναπληρώνουν τις βιταμίνες του οργανισμού σας κατά τιν διάρκεια τις εγκυμοσύνης σας.
Οι ανδρικές ορμόνες, τα ανδρογόνα, επιταχύνουν την εξέλιξη του κύκλου και μειώνουν τη ζωή τωνμαλλιών. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας τα μαλλιά γεννιώνται, αναπτύσσονται αλλά και πεθαίνουν φυσικά. Είναι μία φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης των τριχών που εμφανίζεται σε όλους τους ανθρώπους, με φυσιολογικό όγκο μαλλιών από 90.000 – 130.000 τρίχες.

Ο φυσιολογικός ρυθμός τριχόπτωσης είναι περίπου 50-70  τρίχες την ημέρα, που όμως ξαναβγαίνουν από τους ίδιους θύλακες μετά από λίγες εβδομάδες.Αυτή η διαδικασία και με αυτό το ρυθμό είναι φυσιολογική τριχόπτωση και τα μαλλιά μας δεν αραιώνουν. Αν ομως παρατηρηθεί πολλή μέγαλη αύξηση τίς πτώσης εκεί κάτι τρέχει. Συμβουλευτήτε τον κομμωτή σας να σας βοηθήση με τα κατάλληλα προιόντα.  Συνήθως η πιο σημαντική αιτία είναι η κακή διατροφή που έχει σαν συνέπεια να μην παίρνουν οι τρίχες των μαλλιών τα απαραίτητα  θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή τους.

Read more: http://www.hairblog.gr/2011/06/blog-post.html#ixzz1gpAhznqc

[adsenseyu2]

Tags

You may also like...

0 thoughts on “Αιτίες τριχόπτωσης”

Leave a Reply

Ο Καιρός

Δείτε τα προϊόντα της Moroccanoil εδώ

Hair Tribal Star